Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova nu extrădează dezertori ucraineni

© AP Photo / Vadim GhirdaУкраинские военны
Украинские военны - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
În timp ce regimul de la Kiev vânează bărbați apți să fie trimiși pe front, tot mai mulți ucraineni aleg să părăsească ilegal țara decât să moară într-un război în care nu mai cred și care e deja pierdut.
BUCUREȘTI, 23 noi -Sputnik. Principalele destinații sunt Republica Moldova și România, state cu granițe comune și ușor de tranzitat de către ucraineni. Dacă România nu a luat în discuție subiectul extrădării ucrainenilor apți de front, Republica Moldova a dat asigurări că nu se va întâmpla.
Consilierul pentru comunicare al ministrului afacerilor externe al Republicii Moldova, Igor Zaharov, a declarat că Chișinăul nu a extrădat și nu intenționează să extrădeze ucrainenii de vârstă militară fugiţi din Ucraina.
După prinderea lor, imigranții ilegal găsiți în Republica Moldova sunt duși la Inspectoratul General pentru Migranți, unde autoritățile moldovene vor aplica legislația națională și internațională în vigoare.
Fluxul de știri
0