Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre „datoria sacră” a Rusiei în Gaza

© Sputnik / Sergey Ilyin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
Moscova are obligația morală de a acorda ajutor umanitar populației civile din Gaza, a spus miercuri președintele rus, Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 23 nov – Sputnik. Cu o zi înainte, preşedintele a spus altor lideri BRICS că a fost cutremurat să vadă videoclipuri care arătau cum copii palestinieni erau operați fără anestezie.
La începutul acestei luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a acuzat Israelul că vizează în mod frecvent facilitățile medicale. Aceasta a mai spus că decesele copiilor au loc în fiecare zi în enclava palestiniană asediată.
Adresându-se cabinetului rus prin conexiune video, președintele Putin a declarat: „Aceasta este o misiune foarte importantă, umanitară, nobilă. Trebuie să ajutăm oamenii care suferă ca urmare a evenimentelor desfăşurate.”
Liderul rus a descris furnizarea de ajutor pentru civilii palestinieni din Gaza drept „datoria noastră sacră”.
Participând la un Summit online extraordinar BRICS cu o zi înainte, președintele a menționat că „moartea a mii de oameni, dislocarea în masă a populației civile și catastrofa umanitară care a izbucnit” sunt un motiv de „cea mai profundă îngrijorare”.
„Când urmăriți cum copiiisunt operați fără anestezie – acest lucru trezește, desigur, sentimente speciale”, a adăugat Putin, citat de RT.
Deşi încheierea unor armistiţii umanitare este o sarcină cheie pe termen scurt, Moscova doreşte să vadă instalată o pace de durată în regiune, a menționat preşedintele. Ea poate fi obţinută doar pe baza rezoluțiilor anterioare ale ONU care solicită crearea a două state - Israel și Palestina, a subliniat Putin.
Potrivit lui Putin, alte state membre ale BRICS împărtășesc poziția Rusiei în multe privințe, lucru evident din modul cum au votat la Adunarea Generală a ONU.
Liderul rus a mai spus că grupul BRICS ar putea „juca un rol cheie” în rezolvarea conflictului vechi de zeci de ani.
Miercuri, guvernul israelian a aprobat un acord cu Hamas în baza căruia grupul militant va elibera 50 de ostatici în schimbul a 150 de deținuți palestinieni femei și copii, menţinuţi în custodia Israelului, acord care introduce şi un armistițiu de patru zile.
Fluxul de știri
0