Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Politolog: Asasinarea lui Kennedy a dus la dominația imperialistă a SUA

© Photo : Walt Cisco, Dallas Morning NewsPresident Kennedy in the limousine in Dallas, Texas, on Main Street, minutes before the assassination. Also in the presidential limousine are Jackie Kennedy, Texas Governor John Connally, and his wife, Nellie
President Kennedy in the limousine in Dallas, Texas, on Main Street, minutes before the assassination. Also in the presidential limousine are Jackie Kennedy, Texas Governor John Connally, and his wife, Nellie - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
La 60 de ani de la asasinarea președintelui american John F. Kennedy, un analist american, cu doctorat în ştiinţe politice, a comentat pentru agenţia de presă Sputnik că asasinarea lui Kennedy a dus la dominația imperialistă a SUA.
BUCUREŞTI, 23 nov – Sputnik. La 60 de ani de la asasinarea președintelui american John F. Kennedy în Dallas, Texas, pe 22 noiembrie 1963, un analist politic,gazdă de podcasturi și autorul cărţii „Excepția americană: Imperiul și statul profund”, Aaron Good, a analizat pentru Sputnik impactul asasinatului asupra lumii.
Good a spus că asasinarea lui Kennedy a schimbat în rău nu numai America, darși lumea, permițând carăzboiul din Vietnam să continue şi ducând laînființarea unui sistem care a permis ca imperialismul american să prospere zeci de ani.
„Războiul din Vietnam a distrus sistemul Bretton Woods, care restricţiona într-o oarecare măsură Wall Street şimașina de războiamericană, deoarece nu pot fi gestionate deficite uriaşe în balanţa de plăţifără a epuizaaurul Trezoreriei”, a explicat Good.
„Oricât de oribil a fost războiul din Vietnam, a dus la creșterea puterii americane, dar într-un mod cu adevărat imperialist și exploatator, prădător, cu acest nou regim aldolarului, [sistem] pe care îl vedem prăbuşindu-se acum”, a argumentat Good, menționând că a permis SUA să continue operațiunile de schimbare aregimurilor, operaţiuni pe care nu crede că Kennedy le-ar fi aprobat, inclusiv în Republica Congo, Brazilia și Indonezia.
Good a vorbit şi despre cartea de memorii alui Paul Landis, unul dintre cei doi membri supraviețuitori ai Serviciului Secret care au lucrat la detaliile legatede securitate pentruKennedy în ziua în care a fost ucis.
Acestasusține că a fost cel care a găsit un glonț curat în maşină și l-a lăsatpe targalui Kennedy. Acest glonț a fostmult timp subiect al teoriilor conspirațiilor în urma asasinării.
Cu toate acestea, Good are îndoieli cu privire la povestea lui Landis, menționând că, deși contrazice povestea oficială despre asasinat, versiunea acestuiai se pare mai puțin probabilădecât explicația că glonțul a fost plantatacolo pentru a întări acuzaţiala adresa luiLee Harvey Oswald, bărbatul acuzat că l-a ucis pe Kennedy înainte de a fiucis de Jack Ruby, un proprietar declub de noapte conectat la mafie.
Fluxul de știri
0