Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Finanțelor: Creșterea economică a Rusiei ar putea depăși așteptările

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
Economia Rusiei ar putea creşte chiar mai mult decât previziunile actuale, a afirmat marți ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov.
BUCUREŞTI, 23 nov – Sputnik. Potrivit ministrului, creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al țării ar putea ajunge la 3% până la sfârșitul anului datorită unei politici economice „responsabile” și a unei cereri interne puternice.
Siluanov a menţionat că sancțiunile occidentale impuse din 2014 au dus la autosuficiența Rusiei în ceea ce priveşte securitatea alimentară, adăugând că țara va continua să „investească” în „independența economică”.
„Rusia este un jucător economic global și nimeni nu poate contesta acest lucru. Toate țările care au legături cu noi trebuie să înțeleagă acest lucru”, a subliniat ministrul, citat de RT.
Comisia Europeană (CE) a crescut în mod semnificativ proiecția privind creșterea pentru economia rusească, de la 0,9% la 2% în acest an. În prognoza sa revizuită, CE a recunoscut că PIB-ul țării se recuperează în baza „cererii interne mai puternice decât s-a preconizat, susținută de stimulul fiscal”.
Proiecția CE este mai mică decât cea mai recentă prognoză a Ministerului Economiei din Rusia, care și-a ridicat din nou prognoza privind PIB-ul și se așteaptă acum ca economia rusească să crească cu 2,9% în acest an.
Anterior, Andrei Klepach, economistul șef al Corporației pentru dezvoltare a statului rus, VEB.RF, a prezis că economia rusească s-ar putea extinde cu până la 3,3% până la sfârșitul anului.
Fluxul de știri
0