Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresmenii americani au cerut o anchetă împotriva lui Musk

© AP Photo / Hannibal HanschkeElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
Congresmenii cer Comisiei pentru Valori Mobiliare să deschidă o anchetă împotriva lui Musk
WASHINGTON, 23 nov -Sputnik. Un grup de congresmeni americani a cerut Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse să-l investigheze pe antreprenorul și miliardarul Elon Musk în legătură cu un presupus episod de fraudă, scrie Wired miercuri.
Potrivit apelului, parlamentarii îl suspectează pe Musk că „induce în eroare” investitorii Neuralink cu privire la soarta maimuțelor care au fost folosite ca subiecți de testare în testarea cipurilor creierului. Scrisoarea Congresului susține că Musk a făcut „declarații false” pe rețeaua sa de socializare X în septembrie cu privire la 12 primate care au fost experimentate între 2018 și 2020. În special, antreprenorul „a omis detalii despre moartea cumplită” a animalelor care aveau implanturi cerebrale instalate chirurgical.
„Domnul Musk știe că declarațiile sale au fost false”, insistă congresmenii.
Aceștia au cerut șefului SEC, Gary Gensler, să inițieze o investigație cu privire la potențialele încălcări din partea lui Musk, în special, suprimarea acestuia a unui număr de aspecte ale experimentelor efectuate pentru a-și proteja interesele în fața investitorilor. .
Startup-ul Neuralink a fost creat de Musk în iulie 2016 și dezvoltă cipuri care ar putea fi în cele din urmă implantate în creierul uman. Omul de afaceri crede că astfel de interfețe neuronale vor permite unei persoane să devină un cyborg, capabil să reziste inteligenței artificiale și, de asemenea, îi vor ajuta pe oameni să învețe să controleze direct un computer folosind puterea gândirii. Pe 25 mai 2023, compania a raportat că a primit permisiunea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a efectua studii clinice pe oameni.
Fluxul de știri
0