România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ajutoare pentru refugiații din Gaza din partea guvernului român

© AP Photo / Hatem AliПалестинцы выстраиваются в очередь за едой во время продолжающейся израильской бомбардировки сектора Газа в Рафахе
Палестинцы выстраиваются в очередь за едой во время продолжающейся израильской бомбардировки сектора Газа в Рафахе  - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2023
Abonare
Guvernul României a decis că va acorda ajutoare financiare refugiaților din fâșia Gaza.
BUCUREȘTI, 23 noi -Sputnik. Ajutoarele, destinate acoperirii unor cheltuieli de cazare şi masă, se vor acorda pe o perioadă de maxim 4 luni de zile și au cuantumuri prestabilite.
Astfel, potrivit hotărârii de guvern, statul român va acorda suma de 2.000 lei lunar pentru familia cu 1 până la 5 membri, inclusiv, pentru acoperirea cheltuielilor de chirie și cazare.Suma va crește la 3000 de lei pentru familiile cu peste 5 membri.
De asemenea, statul va aloca, pentru fiecare persoană, o sumă lunară în valoare de 600 de lei, pentru cheltuieli cu mâncarea.
"Ajutorul de urgenţă se acordă pe o perioadă de maximum 4 luni, începând cu luna decembrie 2023, dar nu mai târziu de 31 martie 2024, respectiv de la data depunerii solicitării", se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.
Până în prezent, 249 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.
Fluxul de știri
0