Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Xi Jinping solicită încetarea pedepselor colective împotriva locuitorilor din Gaza

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с председателем КНР Си Цзиньпином
Президент РФ В. Путин провел переговоры с председателем КНР Си Цзиньпином - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2023
Abonare
Xi Jinping solicită încetarea pedepselor colective împotriva locuitorilor Fâșiei Gaza
BEIJING, 22 nov – Sputnik. China consideră că este necesară oprirea pedepsei colective a populației din Fâșia Gaza, a declarat marți președintele chinez Xi Jinping, la o întâlnire a liderilor BRICS într-o videoconferință despre situația din Gaza.
„Este necesar să se asigure canale sigure și nestingherite pentru ajutor umanitar, să se furnizeze mai mult ajutor umanitar oamenilor din Gaza și să se oprească pedeapsa colectivă a locuitorilor din Gaza, inclusiv relocarea forțată, întreruperea apei și a electricității”, a spus Xi Jinping.
El a menționat că, pentru a ajuta la ameliorarea situației umanitare din Gaza, China a oferit deja ajutor umanitar în valoare totală de 2 milioane de dolari prin Autoritatea Națională Palestiniană și agențiile ONU și a livrat, de asemenea hrană, medicamente și alte bunuri esențiale în valoare de 15 milioane de yuani (2,1 milioane de dolari).
„China va continua să ofere asistență materială în conformitate cu nevoile populației din Gaza”, a spus el.
Fluxul de știri
0