Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentul sud-african votează întreruperea relațiilor diplomatice cu Israelul

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaФлаг Израиля
Флаг Израиля  - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2023
Abonare
Parlamentul sud-african a cerut ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul și închiderea ambasadei
MOSCOVA, 22 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Africa de Sud (RSA) a votat închiderea ambasadei Israelului în țară și întreruperea relațiilor diplomatice, scrie publicația locală eNCA .
"Membrii parlamentului au votat, de asemenea, suspendarea ambasadorului israelian în Africa de Sud. Parlamentul a declarat că aceste măsuri vor rămâne în vigoare până când Israelul va fi de acord cu o încetare a focului și va participa la negocierile facilitate de ONU", se spune în publicație.
Cu o zi înainte, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al statului evreu, Lior Hayat, a anunțat rechemarea ambasadorului în Africa de Sud pentru consultări.
Săptămâna trecută, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a cerut Curții Penale Internaționale să investigheze acțiunile Tel Avivului în Palestina din cauza crimelor de război care au avut loc acolo. Israelul, la rândul său, a refuzat să coopereze cu CPI în această problemă, spunând că protejează drepturile cetățenilor săi și luptă împotriva terorismului în regiune.
Fluxul de știri
0