Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O nouă axă Roma- Berlin?

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2023
Abonare
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi premierul Italiei, Giorgia Meloni, se întâlnesc miercuri la Berlin, în cadrul unor consultări interguvernamentale bilaterale la care - potrivit unor surse ale Reuters - se va conveni o colaborare mai strânsă în diferite domenii.
BUCUREȘTI, 22 noi -Sputnik. Văzută inițial ca un lider suveranist și eurosceptic, premierul Italiei, Giorgia Meloni, a devenit unul din cei mai buni colaboratori ai Bruxellesului și ai Germaniei, principala economie și principalul actor politic din UE. Iar acum lucrurile merg în direcția unui parteneriat strategic.
Cei doi politicieni, care conduc de la Berlin, respectiv de la Roma economiile aflate pe primul şi al treilea loc din zona euro s-au aliniat în ultima vreme privind diferite probleme, în contextul războiului din Ucraina, la frontiera Uniunii Europene, al îngrijorării faţă de imigraţia ilegală şi al eforturilor de asigurare a unor noi surse de energie.
Printre altele, Germania şi Italia urmăresc construcţia unei conducte pentru gaze naturale şi hidrogen şi au abordări similare pentru combaterea imigraţiei ilegale. Germanii s-au apropiat de poziţia italiană mai dură privind migraţia, având în vedere creşterea numărului de sosiri şi nemulţumirile autorităţilor locale care nu pot face faţă fenomenului.
Fluxul de știri
0