Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Charles Michel: Nu va fi ușor pentru Ucraina și Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu și Charles Michel
Maia Sandu și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2023
Abonare
Perioada promisiunilor cu zâmbete largi s-a încheiat. Uniunea Europeană avertizează Ucraina și Republica Moldova: urmează întâlniri dificile și membrii UE vor fi greu de convins să deschidă porțile spre Ucraina și Republica Moldova.
BUCUREȘTI, 22 noi -Sputnik.Președintele Consiliului European, Charles Michel, a avertizat marți că o reuniune a Uniunii Europene care va avea loc luna viitoare pentru a decide dacă va începe sau nu discuțiile oficiale de aderare pentru Kiev va fi dificilă.
Michel, care a vizitat Kievul într-o călătorie surpriză, a declarat la o conferință de presă comună cu Zelenski și cu președintele moldovean Maia Sandu, care speră că vor fi aprobate și discuțiile de aderare pentru Moldova, că va lucra pentru a depăși aceste provocări.
„Toate acestea sunt provocări mari pentru toată lumea și deja nu doar pentru Ucraina, ci o provocare pentru păstrarea unității Uniunii Europene”, a spus el.Decizia urmează să fie analizată în cadrul unui summit din 14-15 decembrie. „Va fi o reuniune dificilă, dar nu intenționez să renunț”, a declarat Michel, adăugând că lumea are nevoie de o Uniune Europeană puternică pentru a asigura stabilitatea și prosperitatea.
Fluxul de știri
0