Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO vrea mai multe trupe în Kosovo

© AFP 2024 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2023
Abonare
Stoltenberg: NATO examinează posibilitatea de a mări numărul de trupe în Kosovo pe baze permanente
BUCUREŞTI, 21 noi - Sputnik. NATO analizează o creştere pe baze permanente a numărului de trupe în Balcanii de Vest pentru a menţine tensiunile sub control, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a trimis sute de forţe suplimentare în Kosovo din Marea Britanie şi România, după ce, la 24 septembrie, au izbucnit ciocniri între poliţia kosovară şi sârbi.
"Acum analizăm dacă ar trebui să avem o creştere care să fie permanentă pentru a ne asigura că lucrurile nu scapă de sub control şi nu creează un nou conflict violent în Kosovo sau în regiunea mai largă", a declarat Jens Stoltenberg în timpul unei vizite în Kosovo.
Şi ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au aflat luni în Kosovo şi s-au întâlnit cu militarii români dislocaţi în cadrul operaţiunii KFOR. ”Vom rămâne în continuare angajaţi în acest proces, atât timp cât va fi necesar, pentru că volatilitatea stării de securitate din Balcanii de Vest generează preocupări legitime şi pentru consolidarea posturii de securitate naţională”, le-a spus Tîlvăr militarilor români.
Misiunea de menţinere a păcii KFOR a NATO, care funcţionează din 1999, cuprinde în prezent peste 4 500 de soldaţi din 27 de ţări.
Fluxul de știri
0