Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: alinierea Moldovei la sancțiunile antiruse încalcă principiul neutralității

© Photo : Partidul Socialiștilor din Republica MoldovaSecretarul executiv al PSRM Igor Dodon și ambasadorul Federației Ruse în Moldova Oleg Vasnețov
Secretarul executiv al PSRM Igor Dodon și ambasadorul Federației Ruse în Moldova Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2023
Secretarul executiv al PSRM Igor Dodon și ambasadorul Federației Ruse în Moldova Oleg Vasnețov. Foto de arhivă
Abonare
Fostul președinte a Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat astăzi cu ambasadorul Rusei la Chișinău, Oleg Vasnețov
CHIȘINĂU, 21 noiembrie – Sputnik. Aderarea Republicii Moldova la sancțiunile anti-ruse ale Occidentului este o încălcare a principiului neutralității și neglijează complet interesele economice ale țării. Despre aceasta a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, la o întâlnire cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse, Oleg Vasnețov.
„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în mod consecvent, a promovat statutul neutralității țării, consfințit în Constituție. Din acest considerent, alinierea la sancțiuni cerute în mod expres de oricare actor internațional reprezintă o sfidare a principiului dat, dar și o neglijare totală a intereselor economice ale țării.”, a spus Dodon.
Interlocutorii au discutat despre starea relațiilor bilaterale, care, potrivit lui Dodon, sunt la un nivel de stagnare din cauza actualei guvernări din Republica Moldova, iar acest lucru afectează negativ interesele cetățenilor și, mai ales, agenții economici din țără.
El și-a exprimat încrederea că interacțiunea dintre Moldova și Rusia va fi cu siguranță restabilită în interesul popoarelor ambelor țări.
Fluxul de știri
0