Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un român, ostatec al miliţiilor Houthi

© Public Domain / GaritzkoГрузовое судно "Galaxy Leader"
Грузовое судно Galaxy Leader - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un cetăţean român s-ar afla printre membrii echipajului navei Galaxy Leader, capturată de către miliţiile Houthi
BUCUREȘTI, 20 noi – Sputnik MAE anunţă că un cetăţean român s-ar afla printre membrii echipajului navei Galaxy Leader, capturată de către miliţiile Houthi, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roşie.
”La data de 19 noiembrie a.c., nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roşie, a fost capturată de către miliţiile Houthi şi dusă lângă coasta statului Yemen, iar din informaţiile de primă sesizare, printre membrii echipajului s-ar afla şi un cetăţean român. Din dispoziţia ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituţională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetăţeni români”, transmite MAE..
Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de Criză Interinstituţională, în cooperare şi coordonare cu celelalte autorităţi române cu atribuţii în materie şi în strânsă legătură cu alţi parteneri internaţionali continuă să monitorizeze cu maximă atenţie situaţia şi întreprinde demersuri în vederea soluţionării acesteia, precizează instituţia.
Israelul a anunţat, duminică, că rebeli houthi din Yemen au capturat o navă cargo deţinută de britanici şi operată de japonezi în sudul Mării Roşii.
Compania japoneză Nippon Yusen (9101.T), cunoscută şi sub numele de NYK, a declarat că a înfiinţat un grup de lucru pentru a colecta mai multe informaţii, inclusiv cu privire la siguranţa celor 25 de membri ai echipajului, care provin din Filipine, Bulgaria, Ucraina, România şi Mexic. Nava, un transportor de maşini, se îndrepta spre India dinspre Europa fără încărcătură, a declarat un purtător de cuvânt.
Fluxul de știri
0