Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul de externe leton se vrea secretar general al NATO

© SputnikФлаг Организации Североатлантического договора
Флаг Организации Североатлантического договора - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Abonare
Bloomberg: Ministrul de externe leton speră să ia parte la lupta pentru postul de secretar general al NATO
MOSCOVA, 19 nov - Sputnik. Ministrul leton de externe Krisjanis Karins speră să participe la cursa pentru postul de secretar general al NATO în 2024, relatează Bloomberg ."
„Dacă Letonia decide să-și depună candidatura pentru postul de secretar general (NATO - n.red.), atunci Krisjanis Karins este gata să participe la competiție”, citează agenția din declarațiile a unui reprezentant al Ministerului de Externe.
După cum se menționează în declarație, Karins „va contribui la activitatea alianței prin experiența de conducere în calitate de prim-ministru, o înțelegere clară a amenințării din partea Rusiei, o poziție puternică asupra Ucrainei și un istoric dovedit de a obține un consens internațional”.
În august, Karins a anunțat că își dă demisia din funcția de prim-ministru al Letoniei. În septembrie, Karins a primit postul de șef al Ministerului de Externe al țării.
În iulie, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunțat că va rămâne în postul său încă un an, până la 1 octombrie 2024.
Fluxul de știri
0