Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul a cerut Rusiei să participe mai activ la realizarea păcii în Palestina

© AP Photo / Ohad ZwigenbergИзраильские военные во время наземной операции в Газе
Израильские военные во время наземной операции в Газе - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Abonare
Ministerul iranian de Externe a cerut Federației Ruse să participe mai activ la realizarea păcii în Orientul Mijlociu
MOSCOVA, 20 nov–Sputnik. Ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian, în timpul unei conversații telefonice cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, duminică seara, a cerut Moscovei să joace un rol mai activ în realizarea păcii în Orientul Mijlociu, reiese dintr-o declarație a Ministerului iranian de Externe."
„Numind că este importantă prevenirea curățării etnice și a migrației forțate a locuitorilor din Gaza, Abdollahian a subliniat necesitatea ca Rusia să joace un rol mai activ în realizarea păcii și securității în regiunea Orientului Mijlociu”, se arată într-un comunicat publicat pe canalul Telegram al Ministerului iranian de Externe.
În timpul conversației, diplomatul iranian a mai remarcat că Statele Unite, în ciuda declarațiilor oficiale ale Washingtonului cu privire la dorința sa de a pune capăt războiului dintre Palestina și Israel , dimpotrivă, nu fac decât să „crește intensitatea și amploarea războiului”.
Fluxul de știri
0