Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cine nu vrea ca România și Bulgaria să fie în Schengen?

© AFP 2024 / ODD ANDERSENDrapelele Austriei și UE
Drapelele Austriei și UE - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Abonare
Austria se opune mai departe extinderii Schengen în ceea ce privește România și Bulgaria, în contextul în care tot mai multe state membre ale regiunii de liberă circulație reintroduc controlul la frontieră.
BUCUREȘTI, 20 noi -Sputnik. Valul migraționist dar și evoluțiile din Orientul mijlociu care indică creșterea presiunii migraționiste asupra Europei fac ca UE să fie tot mai puțin încântată de ideea liberei circulații între statele membre.
De aceea, deși formal majoritatea statelor UE se declară favorabile aderării României și Bulgariei în Schengen și participă declarativ la revolta celor două state pe refuzul Austriei, în fapt nu vor face nimic ca să împiedice Austria în aplicarea veto-ului său.
Austria și-a reafirmat intenția de a se opune aderării României și Bulgariei la Schengen, invocând faptul că Schengen are probleme interne ce trebuie să fie mai înainte rezolvate înainte de a vorbi de o extindere.
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
Internațional
Ungaria sprijină aderarea României la Schengen
Explicația este simplă: Grecia (stat membru Schengen) este principala poartă de intrare în Europa dinspre Orientul mijlociu și Asia, dar pe de altă parte, nefiind vecină cu vreun stat membru Schengen, această migrație este cât de cât controlată la nivel local.
O aderare a României și Bulgariei în Schengen ar fi de fapt aprobarea oficială a unei veritabile „autostrăzi” migraționiste, în care orice migrant ajuns în Grecia- cu frontiere maritime greu securizabile), nu va mai avea practic niciun impediment pentru a ajunge în 24-48 de ore, oriunde în țările occidentale.
Fluxul de știri
0