Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avocatul Mitropolitului Longhin Jar, moarte suspectă în Ucraina

CC BY-SA 3.0 / Євгеній Зубжицьки / Mănăstirea Bănceni din regiunea Cernăuți, Ucraina
Mănăstirea Bănceni din regiunea Cernăuți, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Mănăstirea Bănceni din regiunea Cernăuți, Ucraina. Foto de arhivă
Abonare
Unul dintre avocații Mitropolitului Longhin Jar a murit, iar decesul acestuia este învăluit în mister pentru că toate organele acestuia au încetat să mai funcționeze
Bruxelles, 20 noi – Sputnik. Valentin Suhar (51 de ani), unul dintre avocații Mitropolitului Longhin Jar de la Mănăstirea Bănceni, a murit în mod „misterios”, a anunțat Episcopia Cernăuților și Bucovinei.
Conform acestei surse, „moartea avocatului este învăluită în mister; majoritatea organelor sale au încetat să funcționeze simultan. În prezent, se investighează circumstanțele decesului”.
Pe de altă parte, Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi a informat că decesul avocatului a survenit în urma otrăvirii, iar diagnosticul a fost pus de medicii.
„Informația despre otrăvirea avocatului arhiereului BOU au fost comunicate și pe canalul de televiziune românesc Realitatea Plus. Conform prezentatoarei, mitropolitul Longhin nu mai are niciun avocat – unul a fost arestat, iar celălalt a fost otrăvit”, scrie UJO.
Autoritățile din regiunea Cernăuți, în speță purtătoarea de cuvânt a Poliției Naționale, spun că Suhar a murit la spital, pe 13 noiembrie, după ce pe 12 fusese internat la secția de terapie intensivă.
Bărbatul fusese internat anterior cu plângeri legate de sănătate, iar informațiile cu privire la acest incident au fost înregistrate în Registrul Unic de Cercetări Prejudiciare, conform articolului 140, partea 1 din Codul Penal al Ucrainei, care se referă la nerespectarea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor profesionale ale personalului medical din cauza unei atitudini neglijente față de ele, dacă acest lucru a avut consecințe grave pentru pacient.
În cadrul anchetei, au fost programate mai multe expertize, inclusiv o examinare medico-legală, care ar trebui să stabilească cauzele definitive ale morții.
Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar este ameninţat cu închisoarea de către autoritățile ucrainene, iar Mănăstirea Bănceni a fost încercuită de forțele de securitate ale Kievului.
Fluxul de știri
0