Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri locale în Moldova: niciun învingător și un învins

© SputnikAlegeri locale 2023
Alegeri locale 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Abonare
Turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova confirmă faptul că, deși având încă o bază electorală solidă, regimul Maiei Sandu este departe de a fi popular în țară.
BUCUREȘTI, 30 noi -Sputnik. Turul doi al alegerilor locale se încheie cu rezultate care, fără să ofere un învingător explicit, confirmă înfrângerea de facto a PAS, partidul regimului Maia Sandu, care nu a reușit să obțină primăria în nicio municipalitate din Republica Moldova, consolidându-se mai degrabă ca partid rural.
În total, după cele două tururi de alegeri, PAS a obținut cele mai multe mandate (291) fără să obțină vreun municipiu. Pe locul ca număr de mandate vin socialiștii, cu 144, urmați de independenți, cu victorii în 116 localități și PSDE, cu 103 mandate.
În orașe, înfrângerile suferite de PAS au fost de cele mai multe ori categorice, arătând respingerea explicită a regimului de către populația urbană.
Rezultatul alegerilor locale pentru funcţia de primar va fi validat în toate cele 273 de circumscripţii electorale din Republica Moldova în care s-a desfăşurat, duminică, al doilea tur de scrutin, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman.
Fluxul de știri
0