Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a rezistat sancțiunilor occidentale şi urmăreşte o creștere economică de peste 3%

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2023
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că economia rusească a reușit să se stabilizeze și să crească, iar ţara are în vedere o creștere economică de peste 3%.
BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că, în ciuda amenințării că economia rusească se va prăbuși în urma introducerii unor sancţiuni occidentale fără precedent, ea a reușit totuşi să se stabilizeze și să crească. Având în vedere potențialul său, îşi propune o creştere de peste 3%.
„A existat o amenințare de colaps. Și a trebuit să mobilizăm realmente toate resursele și forțele interne pentru a preveni prăbușirea. Sarcina a fost în primul rând de a preveni o prăbușire, întrucât economia a fost lovită de sancţiuni fără precedent. Și nicio ţară din lume nu s-a confruntat vreodată cu o astfel de lovitură şi, teoretic, nicio țară din lume nu poate rezista la o astfel de lovitură”, a declarat Peskov pentru jurnalistul rus Pavel Zarubin.
Mai mult decât atât, sancțiunile au lovit într-un moment în care țara încă se recupera în urma şocului economic cauzat de Covid-19, a adăugat Peskov.
„Datorită deciziilor înțelepte ale conducerii țării și a activității titanice a guvernului, a fost posibil să ajungem laun platou, să stabilizăm [economia] și apoi, într-un mod cu totul neașteptat, să intrăm pe o traiectorie a creșterii. De fapt, totul a fost planificat în acest scop”, a spus Peskov, citat de Sputnik Globe.
El a făcut referire la actualizarea recentă din partea Comisiei Europene a prognozei de creștere pentru economia Rusiei în 2023, de la 0,9% la 2%, spunând că prognoza internă a ţării este și mai mare, de 3%.
„Acest lucru arată că avem încă un mare potențial, care, în perioada de mobilizare maximă și de concentrare internă, ne permite să facem față oricăror lovituri. Acum, desigur, sarcina este de a menține aceste rate de creștere, iar 3% este o rată de creștere insuficientă, ea ar trebui să fie mai mare și toată lumea înțelege acest lucru. Trebuie să acoperim multe lacune”, a mai spus Peskov.
Fluxul de știri
0