Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin își expune unui ministru sud-african viziunea cu privire la o lume multipolară

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rugat de către ministrul Sportului din Africa de Sud să explice viziunea sa despre o ordine mondială multipolară, liderul rus a subliniat că această lume trebuie să fie mai întâi corectă.
BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik. Lumea care va înlocui vechea ordine unipolară trebuie să fie una în primul rând corectă, a declarat președintele rus Vladimir Putin la Forumul Cultural Internațional din Saint Petersburg.
Liderul rus a răspuns unei întrebări din partea ministrului sud-african al Sportului, Artelor și Culturii, Zizi Kodwa, prezent la eveniment.
„Am spus deja, iar acestea nu sunt vorbe în vânt, că cea mai mare parte a bogăției disponibile înmulte țări, în special, desigur, înțările europene și Statele Unite, sunt generate de nedreptățile pe care se baza vechea ordine mondială, pe neocolonialism și sclavie”, a spus Putin, citat de Sputnik Africa.
Potrivit preşedintelui rus, privilegiile tehnologice obținute „de o parte a umanității” au fost „folosite în mod nedrept pentru a-şi consolida dominația”.
„Iar în mare parte ceea ce se întâmplă astăzi trebuie să facă lumea mai echitabilă, iar multipolaritatea reprezintă unul dintre mijloacele în acest sens”, a adăugat Putin.
Șeful Kremlinului a subliniat că această nouă lume „trebuie să țină seama de și să echilibreze interesele tuturor țărilor. Asta încercăm să facem în BRICS”, a mai spus preşedintele.
Fluxul de știri
0