Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OMS: Spitalul Al-Shifa din Gaza nu mai poate funcționa

© AP Photo / Abed KhaledПалестинцы эвакуируют двух раненых мальчиков из разрушенного в результате израильских авиаударов по городу Газа
Палестинцы эвакуируют двух раненых мальчиков из разрушенного в результате израильских авиаударов по городу Газа - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2023
Abonare
Șeful OMS Ghebreyesus: Spitalul Al-Shifa din Gaza nu mai poate funcționa
MOSCOVA, 19 nov – Sputnik. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că specialiștii organizației au efectuat o misiune de evaluare la spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza și au ajuns la concluzia că acesta nu mai poate funcționa, iar cei care au rămas acolo trebuie evacuați. "
"Astăzi, OMS a efectuat o misiune de evaluare a ONU foarte riscantă la Spitalul Al-Shifa din Gaza. Echipa a văzut că spitalul nu mai poate funcționa: fără apă, fără alimente, fără electricitate, fără combustibil, proviziile de medicamente au fost epuizate", a scris Ghebreyesus. pe contul său de socializare X.
Potrivit acestuia, cadrele medicale, ținând cont de situația din spital și de starea pacienților, inclusiv a sugarilor, au cerut ajutor pentru evacuarea celor care nu mai puteau fi tratați la unitatea medicală.
„Colaborăm cu partenerii noștri la un plan de evacuare urgent și solicităm o cooperare deplină... Situația actuală este intolerabilă și nu există nicio justificare pentru aceasta”, a spus Ghebreyesus.
Anterior, postul de televiziune Al Jazeera, citându-l pe directorul Ministerului Palestinian al Sănătății din Fâșia Gaza, Munir al-Barsha, a raportat că peste 100 de răniți și cinci medici rămân în spitalul Al-Shifa după ce armata israeliană a ordonat plecarea urgentă. din tot personalul medical, răniți și răniți din spital, bolnavi și cei care și-au găsit refugiu acolo. Potrivit acestuia, aproximativ 5 mii de persoane adăpostite în spital și 450 de bolnavi și răniți, însoțiți de medici, merg pe jos către spitalele din sudul enclavei.
Sâmbătă, armata israeliană a acordat o oră pentru evacuarea completă a spitalului, unde, în special, sunt nou-născuți prematuri în incubatoare care trebuiau lăsați în spital.
Fluxul de știri
0