Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China va găzdui Forumul pentru Apărare al Organizației de Cooperare din Shanghai

© Sputnik / Iliy PitalevThe flag of China
The flag of China - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2023
Abonare
China urmează să găzduiască a 5-a ediţie a Forumului pentru Apărare și Securitate al Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) în perioada 20-29 noiembrie.
BUCUREŞTI, 18 nov – Sputnik. China urmează să găzduiască a 5-a ediţie a Forumului pentru Apărare și Securitate al Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) în perioada 20-29 noiembrie, a anunțat vineri Ministerul chinez al Apărării.
„Ministerul chinez al Apărării va găzdui cel de-al cincilea Forum de Apărare și Securitate al Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) în perioada 20-29 noiembrie 2023, fiind invitaţi reprezentanți ai departamentelor de Apărare, experți și academicieni din statele membre SCO, dinstate-observator și state partenere în dialog”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al ministerului, potrivit Sputnik Internaţional.
În cadrul forumului sunt planificate prelegeri ale experților, seminarii și schimburi de opinii între participanți.
Evenimentul are ca scop consolidarea înțelegerii și încrederii reciproce între armatele statelor participante, studierea și discutarea despre modalitățile de aprofundare a cooperării în cadrul SCO în domeniile apărării și securității, precum și construirea activă a unei comunități SCO mai strânse, cu un viitor comun.
SCO este o organizație interguvernamentală compusă în prezent din nouă state membre: China, India, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan. De asemenea, are trei state observatoare: Afganistan, Belarus și Mongolia. Armenia, Azerbaidjan, Cambodgia, Nepal, Sri Lanka și Turcia se numără printre cei 14 parteneri de dialog ai organizației. În iulie, membrii au semnat un memorandum privind obligațiile Belarusului de aderare la bloc, care se aşteaptă oficial în 2024.
Fluxul de știri
0