Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Haltă de noapte la Chișinău

© Photo : Twitter / Maia SanduMaia Sandu și David Cameron
Maia Sandu și David Cameron - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Abonare
n drumul de întoarcere de la Kiev, David Cameron, fost premier britanic și actual ministru de Externe, a avut o haltă și la Chișinău. Unde a fost primit nu de omolog ci de însuși președintele Republicii Moldova.
BUCUREȘTI, 17 noi- Sputnik. La ceas de noapte, cum chiar președintele Maia Sandu recunoaște, Cameron a făcut o vizită scurtă la Chișinău, dar tratată ca un eveniment de rang înalt. Ce contează protocolul când vine un politician din occident?
Ministrul britanic ar fi discutat cu Maia Sandu despre situația din Ucraina și despre securitatea la Marea Neagră și în sud-estul Europei.
Anunțul a fost făcut într-o postare pe rețeaua X de către Maia Sandu. Președintele a evidențiat importanța sprijinului acordat de britanici regimului de la Kiev, Ministrul britanic de Externe, David Cameron, s-a întâlnit miercuri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în prima sa călătorie în străinătate de la numire.
Acesta a încercat să îl linșitească pe liderul regimului de la Kiev că susținerea sa nu va trece pe plan secund, odată cu declanșarea crizei din Gaza.
Fluxul de știri
0