Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Creşte gradul de sărăcie în Franța

© AFP 2024 / CHRISTOPHE PETIT TESSONPreședintele francez Emmanuel Macron cu o baghetă la Târgul Internațional de Agricultură de la Paris, Franța Anulare
Președintele francez Emmanuel Macron cu o baghetă la Târgul Internațional de Agricultură de la Paris, Franța
Anulare - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Președintele francez Emmanuel Macron cu o baghetă la Târgul Internațional de Agricultură de la Paris, Franța Anulare. Foto de arhivă
Abonare
În Franța, gradul de sărăcie în rândul populației este în creștere şi din ce în ce mai multe persoane sunt nevoite să trăiască din resurse foarte puține.
BUCUREȘTI, 17 noi – Sputnik. Ultimele date publicate de Institutul Național de Statistică și Studii Economice sunt alarmante. Peste 9 milioane de francezi aveau venituri lunare sub pragul sărăciei la nivelul anului 2021, adică 60% din venitul mediu. La nivelul cifrelor se observă că cel mai mult au de suferit femeile și copiii.
Asociațiile care vin în ajutorul persoanelor aflate într-o situație precară și-au înmulțit semnalele de alarmă. Unele au ajuns în situație de a-i refuza pe cei care au nevoie de alimente de bază pentru a supraviețui de la o lună la alta. Mame singure, pensionari care nu mai au pe nimeni și trăiesc izolați, angajați cu salarii foarte mici la care se adaugă după pandemie și studenți sunt printre cei mai afectați. Femeile și copiii sunt primele victime ale sărăciei.
De exemplu, Secours catholique a ajutat anul trecut peste un million de francezi. Printre aceștia, 25,7% mame singure, 20% cupluri cu copii.
„Mamele își exprimă cu tărie sentimentul de sacrificiu, ne spun că, chiar dacă nu mănâncă, trebuie să găsească ceva pentru copiii lor”, spune Adelaide Bertrand, delegată generală la Secours catholique.
Același lucru este valabil și pentru Restos du Cœur, o asociație cu mare tradiție în Franța. Familiile monoparentale, în special mamele cu copii, au reprezentat un sfert dintre cei primiți anul trecut, în proporție de 21%. Asociația a înființat un program special pentru a sprijini pe cei ai căror copii au sub trei ani. A primit aproximativ 110.000 de copii de această vârstă în 2022, număr care se așteaptă să crească cu aproape 15% în acest an.
Fluxul de știri
0