Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bancă rusească lansează transferuri SWIFT într-o monedă asiatică majoră

© Photo : SWIFTЛоготип SWIFT
Логотип SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Abonare
Unul dintre cei mai importanţi creditori privați din Rusia, Tinkoff, a lansat transferuri în baht thailandez prin intermediul sistemului de mesagerie SWIFT.
BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai importanţi creditori privați din Rusia, Tinkoff, a lansat transferuri în moneda baht thailandez prin intermediul sistemului de mesagerie SWIFT, a informat marți cotidianul de afaceri RBK, citându-l pe un reprezentant al băncii.
Thailanda este menţionată pe site-ul Tinkoff ca fiind una dintre destinațiile pentru transferurile internaționale, banca precizând că clienții privați ai creditorului pot trimite fonduri prin SWIFT către orice bancă thailandeză.
Lansarea transferurilor de bani cu folosirea bahtului thailandez face parte din politica Tinkoff de a extinde lista de monede disponibile pentru tranzacții internaționale, relatează RBK, citat de RT. În prezent, banca trimite fonduri prin SWIFT către un număr de peste 30 de țări, printre care China, Puerto Rico și Turcia.
Banconote euro - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Internațional
UE și mondeda euro pierd influența globală
SWIFT, cu sediul în Belgia, este un sistem de mesagerie bancară de înaltă securitate care permite tranzacții financiare pe tot globul. Anul trecut, UE a deconectat băncile rusești principale din rețea ca parte a sancțiunilor legate de conflictul din Ucraina.
Tinkoff Bank, pe care revista FinTech a clasat-o pe locul trei printre primele 10 bănci digitale ale anului 2022, a fost afectată de sancțiunile din partea SUA, a Uniunii Europene și Canadei. Aceasta înseamnă că creditorul nu poate efectua tranzacții în valută şi nu poate coopera cu băncile din aceste țări. Cu toate acestea, Tinkoff nu a fost deconectat de la SWIFT, în conformitate cu o decizie separată a UE, și poate efectua în continuare transferuri către țări care nu s-au aliniat Occidentul în emiterea de sancțiuni împotriva Moscovei.
Thailanda este o destinație turistică populară în rândul rușilor, mai ales în timpul iernii. Potrivit RBK, transferurile de numerar către ţara asiatică pot fi la cerere mare, pe măsură ce numărul călătoriilor creşte în următoarele luni.
Fluxul de știri
0