România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Președintele Academiei, viitorul președinte al României?

© Academia RomânăAcademia Română
Academia Română - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Abonare
Președintele Academiei Române este văzut atât dinspre PSD cât și dinspre AUR ca un posibil prezidențiabil, în contextul în care toate partidele din România se confruntă cu provocarea: pe cine vor trimite în cursa pentru Cotroceni?
BUCUREȘTI, 16 noi -Sputnik. Liderii social-democrați sunt hotărâți să propună un președinte de stânga la Cotroceni. Desigur, favorit este actualul premier Marcel Ciolacu.
Pentru Mihai Tudose, perspectiva unui președinte de la PSD, în persoana lui Ciolacu, și a unui prim ministru de la PNL, în persoana lui Ciucă, este o variantă sustenabilă pentru toamna-iarna anului 2024.
Însă Ciolacu are un alt nume: președintele Academiei române, Ioan Aurel Pop. Pe academician, Ciolacu l-a descris ca fiind ”un veritabil om de stânga cu care este o încântare să stai de vorbă”.
Aurel Pop apare și în lista de nume vehiculate de AUR în perspectiva alegerilor prezidențiale și este un lider de opinie cu o vizibilitate și o imagine destul de bună în toată scena politică românească.
Interesant, liderii din PSD par să ignore campania pre-electorală tot mai evidentă și tot mai agresivă a fostului președinte al partidului lor, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană.
Fluxul de știri
0