România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Adrian Năstase conferenţiază în China

© SputnikAdrian Năstase și Claudiu Manda
Adrian Năstase și Claudiu Manda - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Abonare
Fostul premier Adrian Năstase a plecat azi într-un turneu prin China, în cadrul căruia va ține prelegeri la universități de top din această ţară
BUCUREȘTI, 16 noi - Sputnik. Adrian Năstase efectuează a doua vizita în decurs de 6 luni în China. Prima dată anul acesta, în mai, el a fost însoțit de un alt fost premier pesedist, Viorica Dăncilă, al cărei partid, NOI, și-a anunțat oficial deschiderea către relații cât mai cordiale cu statul chinez.
”Voi pleca astăzi in China, unde sunt invitat să tin prelegeri la Universitătile din Beijing, Wenzhou, Zheziang si Shanghai. Tot astăzi are loc intâlnirea dintre președinții Xi Jinping si Biden. Este o coincidenţă. Nu am nicio legătură cu acest eveniment. Poate că, în traditia rolului jucat de România pentru intâlnirea Nixon-Deng Xiaoping, din 1972, Klaus Iohannis să fi contribuit” a scris Adrian Năstase pe blogul său, ironizându-l pe actualul preşedinte al ţării.
În luna mai, Năstase a mai avut o serie de conferințe, reuniuni și întâlniri oficiale cu lideri politici și universitari, la Invitația Institutului Diplomatic Chinez. Era prima sa vizită în China după 20 de ani. O a doua vizită indică deja revenirea lui Adrian Năstase în prim planul poiticii româneşti?
Fluxul de știri
0