Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a depus o plângere împotriva lui Netanyahu pentru genocid

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
Turcia a depus o plângere împotriva lui Netanyahu la CPI, acuzându-l de genocid în Fâșia Gaza
ISTANBUL, 15 nov – Sputnik. Ankara a intentat un proces împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu la Curtea Penală Internațională (CPI), acuzându-l de genocid în Fâșia Gaza, a declarat Metin Kulunk, avocat al Partidului Justiție și Dezvoltare din Turcia, aflat la guvernare, pe rețeaua de socializare X."
„Astăzi, reprezentând conștiința cetățenilor Republicii Turcia, am depus o plangere la Curtea Penală Internațională de la Haga împotriva lui Hitler al secolului XXI - premierul israelian Netanyahu, care trebuie să fie judecat pentru genocidul pe care l-a comis în Fâșia Gaza și toate crimele împotriva umanității”, a scris avocatul.
Avocatul a publicat prima pagină a cererii și a clarificat că a depus-o împreună cu doi colegi prin Ministerul Justiției din Turcia , care va trimite CPI un document de 23 de pagini .
În textul procesului, parchetul este obligat să adune dovezi ale crimelor lui Netanyahu împotriva poporului palestinian pentru a începe apoi un dosar penal împotriva premierului și a altor autori. Avocații susțin că politicianul folosește arme interzise de convențiile internaționale în Fâșia Gaza „în fața lumii întregi.
După cum a subliniat președintele Republicii, Recep Tayyip Erdogan, Ankara lucrează pentru a declara Israelul criminal de război. Sâmbăta trecută, el a remarcat că Turcia nu îl mai consideră pe premierul Netanyahu un interlocutor, dar șeful de informații al țării menține contacte cu Tel Aviv .
Fluxul de știri
0