Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA evită politic incapacitatea de plată

© Pexels / Karolina GrabowskaАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
SUA evită politic incapacitatea de platăSUA se află pe marginea prăpastiei economice și incapacitatea de plată este evitată doar prin decizii politice care îndatorează și mai mult țara.
BUCUREȘTI, 15 noi -Sputnik.Camera Reprezentanţilor a aprobat marţi o prelungire a bugetului federal al statului în speranţa de a preveni astfel paralizia în trei zile a administraţiei americane, transmite AFP.
Textul, susţinut de aleşii democraţi şi republicani, trebuie adoptat în Senat până la miezul nopţii, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a evita această ameninţare cu consecinţe devastatoare.
Dacă nu se face nimic pentru prelungirea bugetului până la această dată, 1,5 milioane de funcţionari publici vor fi lipsiţi de salarii, traficul aerian va fi perturbat, în timp ce vizitatorii parcurilor naţionale vor găsi porţile închise.
Majoritatea aleşilor din ambele tabere nu îşi doresc această situaţie extrem de nepopulară, celebrul "shutdown", mai ales că se apropie Ziua Recunoştinţei.
La două luni după ce a evitat cu puţin blocarea unei părţi a ţării, cea mai mare putere economică a lumii se află din nou pe marginea prăpastiei.
Fluxul de știri
0