Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz: acuzațiile lui Erdogan împotriva Israelului sunt absurde

© AP Photo / Markus SchreiberКанцлер Германии Олаф Шольц поправляет свою черную повязку на глазу во время первого дня дебатов по бюджету на 2024 год в Бундестаге в Берлине, Германия
Канцлер Германии Олаф Шольц поправляет свою черную повязку на глазу во время первого дня дебатов по бюджету на 2024 год в Бундестаге в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
Scholz a considerat absurde acuzațiile lui Erdogan împotriva Israelului în legătură cu conflictul din Gaza
BERLIN, 15 nove - Sputnik. Acuzațiile aduse de liderul turc Recep Tayyip Erdogan Israelului în conflictul palestino-israelian sunt absurde, Tel Aviv respectă normele internaționale și drepturile omului, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, la o conferință de presă comună cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.
"Aceasta este o țară care s-a angajat să respecte drepturile omului și dreptul internațional și acționează în consecință în acțiunile sale. Și, prin urmare, aceste acuzații împotriva Israelului sunt fără îndoială absurde", a răspuns Scholz la întrebarea dacă declarațiile lui Erdogan despre acțiunile Israelului în Gaza este linia roșie pentru Berlin .
"O situație în care Hamas are din nou șansa de a face o pauză, de a stoca arme și de a ataca Israelul este inacceptabilă. În această problemă, suntem în mod clar de partea Israelului, care este un stat democratic, despre care nu există nicio îndoială", a adăugat el.
Conferința de presă a fost difuzată pe site-ul guvernului german.
Anterior, Erdogan a spus că nu îl consideră pe Netanyahu „interlocutorul său”, iar Hamas o organizație teroristă. Încă o dată, politicianul a numit acțiunile Israelului „fasciste”, ceea ce, în opinia sa, pune sub semnul întrebării legitimitatea statului. Printre altele, liderul turc a acuzat guvernul german că nu are o poziție clară cu privire la „masacrul israelian” din Gaza.
Luni, purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Hebestreit a declarat că poziția lui Erdogan cu privire la conflictul palestino-israelian nu va interfera cu viitoarea sa vizită la Berlin de vineri și discuțiile cu Scholz.
Fluxul de știri
0