Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Producția de cărbune din Rusia de la începutul anului a depășit 373 de milioane de tone

© Sputnik / Maxim TopalУголь
Уголь - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
Ministerul Energiei: producția de cărbune de la începutul anului a depășit 373 milioane de tone, exporturile - 176 milioane
MOSCOVA, 15 nov - Sputnik. Producția de cărbune din Rusia de la începutul anului a depășit 373 de milioane de tone, exporturile de cărbune - 176 de milioane de tone, a declarat ministrul adjunct al Energiei al Federației Ruse Serghei Mochalnikov.
"De la începutul anului, am produs peste 373 de milioane de tone. Acestea sunt date operaționale. Și exporturile noastre sunt de peste 176 de milioane de tone, aceasta (de - n.red.) de săptămâna trecută. Suntem pe același program ca anul trecut”, a declarat el reporterilor .
Potrivit lui Mochalnikov, Ministerul Energiei al Federației Ruse își menține obiectivul de a menține indicatorii producției și exportului de cărbune din țară la sfârșitul anului 2023 la nivelul ultimilor doi ani, adică la nivelul de 440 de milioane și, respectiv, 220 de milioane de tone pe an.
El a mai menționat că cererea de cărbune rusesc este de cel puțin două ori mai mare decât capacitățile de export ale țării, chiar și ținând cont de utilizarea porturilor din bazinul Azov-Marea Neagră și din nord-vest.
Fluxul de știri
0