Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Peste 20 de universități rusești, prezente la o expoziţie pe tema educaţiei la Cairo

© Pixabay / mycarmcarmStudenți
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
Peste 20 de universități rusești și-au prezentat programele educaționale la o expoziție specială lansată luni în capitala egipteană Cairo, potrivit Centrului Cultural al Casei Ruse.
BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik. Printre participanți s-au numărat instituții proeminente, precum Școala Superioară de Economie și Universitatea Națională de Stat Tomsk, a declarat Casa Rusă, într-un anunţ pe Telegram, potrivit RT.
Centrul cultural este un reprezentant al agenției federale Rossotrudnichestvo, care este însărcinată cu construirea de legături umanitare internaționale.
Elevi de liceu, părinți, profesori și absolvenți au fost primiți la expoziția din Cairo. Participanții au avut ocazia să exploreze programe educaționale și să primească îndrumări de la reprezentanții universităților, precum și să pună întrebări.
Marat Gatin, șeful biroului Rossotrudnichestvo din Egipt, a declarat că, în ciuda situației geopolitice provocatoare, egiptenii se arată încă interesaţi de studii la universitățile ruseşti.
Sherif Ged, președintele Asociației Egiptene a Absolvenților Universităților Rusești și Sovietice, a menționat că egiptenii care au primit diplome de la universitățile ruseşti primesc solicitări din partea angajatorilor.
Expoziția s-a mutat în orașul Alexandria pe 14 noiembrie, unde va fi organizată la Institutul Superior pentru Turism, Hoteluri și Restaurare.
La începutul acestei luni, Universitatea Federală din Kazan (KFU), din Rusia, a anunțat că președintele egiptean Abdel Fatah El-Sisi a semnat un ordin pentru înființarea unei ramuri a instituției în Cairo.
De asemenea, Casa Rusă a anunțat recent pe Telegram că Tunisia va găzdui o expoziție inaugurală, „Educație în Rusia pentru Tunisia 2023”, în perioada 16-17 noiembrie. Evenimentul îi va informa pe vizitatori cu privire la programe educaționale și proiecte universitare rusești şi va oferi detalii despre admitere și despre procesul de studiu.
Fluxul de știri
0