Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul continuă să cumpere produse petroliere din materii prime rusești

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaПредприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL
Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
WP: în ciuda sancțiunilor, Pentagonul continuă să cumpere produse petroliere din materii prime rusești
WASHINGTON, 15 nov– Sputnik. Ziarul american Washington Post susține că, în ciuda sancțiunilor, Pentagonul continuă să achiziționeze produse petroliere care folosesc materii prime rusești.
Publicația a efectuat o investigație care ar fi dezvăluit că rafinăria Motor Oil Hellas din Grecia , un furnizor al armatei americane, ar putea primi păcură rusească printr-un lanț în mai multe părți în care sunt prezenți un comerciant din Emiratele Arabe Unite și un terminal turc."
„Petrolul rusesc este rebrandat și vândut unei rafinării grecești care deservește armata SUA și alte țări care au interzis produsele petroliere (din Rusia)”, se spune în articol.
Statele Unite au refuzat să cumpere petrol şi produse petroliere ruseşti după începerea operaţiunii speciale militare ruse în Ucraina.
Ziarul admite că este imposibil să se determine conținutul exact al materiilor prime rusești în produsele petroliere achiziționate de Pentagon, care a semnat contracte în valoare de aproape un miliard de dolari cu rafinăria elenă după impunerea sancțiunilor.
Departamentul american al Apărării a declarat publicației că responsabilitatea pentru respectarea sancțiunilor revine furnizorilor înșiși.
Fluxul de știri
0