Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Nu sunt astrolog”: Borrell nu a răspuns la întrebarea despre obiectivele UE în Ucraina

© AP Photo / Virginia MayoВерховный представитель Евросоюза по иностранным делам и политике безопасности Жозеп Боррель
Верховный представитель Евросоюза по иностранным делам и политике безопасности Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
Borrell a evitat să răspundă la întrebarea despre obiectivele UE în Ucraina și sprijinul occidental pentru Forțele Armate ale Ucrainei
BRUXELLES, 15 nov - Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, nu a răspuns jurnaliștilor care l-au întrebat despre obiectivele specifice ale UE în Ucraina în contextul situației dificile actuale cu armata ucraineană pe teren, precum și despre planurile UE în cazul o reducere a sprijinului SUA pentru Kiev, pretextând că „nu este astrolog” și nu poate prezice viitorul.
„Nu sunt astrolog, nu pot prezice ce se va întâmpla în SUA. Sincer, nu vreau să prezic ce se poate întâmpla sau nu dacă, dacă, dacă... nu vreau să ghicesc ce se va întâmpla dacă, știu că trebuie să facem azi, și mâine, și săptămâna viitoare și luna viitoare. Am multe de făcut, nu am timp de speculații", a spus el, răspunzând la o întrebare despre dacă UE are obiective specifice privind ceea ce doresc să realizeze în Ucraina și dacă UE este dispusă să sporească sprijinul pentru Ucraina dacă SUA decid să-l reducă.
Fluxul de știri
0