Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a comentat viitoarea întâlnire cu Xi Jinping

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
Abonare
Biden și-a exprimat speranța de a stabili contacte între Statele Unite și China
WASHINGTON, 15 nov - Sputnik. Președintele american Joe Biden, în ajunul unei întâlniri față în față cu președintele chinez Xi Jinping, a declarat că speră să stabilească contacte între cele două țări, inclusiv pe frontul militar.
În timpul unei scurte conversații cu grupul Casei Albe, jurnaliștii l-au întrebat pe șeful statului ce anume consideră el drept un rezultat de succes al viitoarelor contacte cu Xi Jinping.
„Revenirea la un curs normal de comunicare, capacitatea de a ridica telefonul și de a vorbi cu ei într-o situație de criză. Să ne asigurăm că armata noastră poate comunica cu ei. Nu încercăm să ne îndepărtăm de China. Încercăm să schimbăm relația în bine”, a spus Președintele S.U.A.
Summitul APEC are loc la San Francisco zilele acestea. Întâlnirea mult așteptată dintre președintele chinez Xi Jinping și președintele american Joe Biden este de așteptat să aibă loc în marginea evenimentului. După cum anunțat anterior în administrația americană, președintele SUA intenționează să abordeze diverse subiecte în timpul acestor contacte, inclusiv situația din Orientul Mijlociu și Ucraina , precum și restabilirea canalelor militare între Washington și Beijing
Fluxul de știri
0