Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban l-a comparat pe Soros cu diavolul

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2023
Abonare
Premierul maghiar Viktor Orban a comparat pe miliardarul american George Soros cu diavolul, prezentând viziunea asupra planurilor acestuia cu estul Europei, dar explicând și relația complicată pe care a avut-o cu magnatul american de origine maghiară.
BUCUREȘTI, 14 noi -Sputnik. Orban a participat luni la conferința organizată de fundaţia „Századvég” (Sfârşitul secolului), pe tema Legii privind protecţia suveranităţii ţării. Cu acest prilej, Orban a discutat despre democrația maghiară, dar și despre pericolul reprezentat de rețeaua Soros.
„Sistemul nostru politic este mai aproape de conceptul democratic clasic decât cel al Occidentului, deoarece azi Ungaria este vocea poporului european”, a declarat premierul maghiar cu acest prilej. De asemenea, el a vorbit direct despre Soros.
„La fiecare ceremonie este important să fie rostit și numele diavolului. La un moment dat am mers în aceeaşi direcţie cu acesta, iar motivul a fost acela că nici George Soros nu a vrut ca Ungaria să fie dominată de comunişti şi în acest sens a existat un consens. De aceea Soros a susținut întotdeauna inițiativele anticomuniste în Ungaria chiar și în anii 1980. Însă în acea perioadă nu era încă foarte clar că el vrea să conducă Europa Centrală în locul comuniștilor și sovieticilor.
Astăzi suntem cu un pas mai înainte, astăzi el nu își ascunde planurile, cunoaștem planul Soros, care a făcut să se prăbuşească lira sterlină, a inundat Europa cu migranți, şi declară deschis că trebuie desființate granițele naționale, adică țările europene trebuie lipsite de suveranitatea lor. Este timpul ca Occidentul să învețe că nu se poate trăi într-o minciună, deoarece secolul trecut a fost despre pierderea suveranității naționale, iar deceniul actual se referă la menținerea suveranității. Noi am dobândit suveranitatea, acum este rândul tinerilor să o păstreze„, a declarat Viktor Orbán în încheierea discursului său.
Fluxul de știri
0