România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Multinaţionalele, privilegiate faţă de firmele româneşti

© Pixabay / rawpixelОфис
Офис - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2023
Abonare
Mirel Palada arată că multinaționalele care activează în România sunt taxate de șase ori mai puțin decât cele autohtone.
BUCUREȘTI, 14 noi - Sputnik. Sociologul Mirel Palada a explicat problema impozitării firmelor multinaționale în raport cu firmele românești.
„Tehnologia creează ispita controlului social. Ce se întâmplă acum exact asta este. Avem o tehnologie în care să intrăm în viața oamenilor și să le controlăm existența? Da. Păi de ce nu o aplicăm? Cum adică să îi lăsăm pe ei să dețină proprietăți, să facă ei ce vor cu banii lor? Cum să mai avem prezumția de nevinovăție? Adică ai ajuns să te duci la bancă și, când scoți banii, să te întrebe ce faci cu ei” a spus sociologul Mirel Palada.
El a mai arătat că la firmele româneşti se percep 3% pe cifra de afaceri.
”Nu contează investiție, nu contează nimic. La bănci, iei 1%, după ce se dau la o parte investițiile și, dacă faci socoteli, îți iese un 0,4%-0,5%. Deci de la 0,5% până la 3% e de șase ori. Firmele multinaționale sunt taxate de șase ori mai puțin decât firmele românești, în condițiile în care firmele multinaționale oricum strivesc firmele românești, pentru că au acces la dobânzi preferențiale”, a mai spus sociologul.
Fluxul de știri
0