Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul intenționează să consolideze cooperarea cu NATO

© SputnikФлаг Организации Североатлантического договора
Флаг Организации Североатлантического договора - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2023
Abonare
Forțele armate ucrainene au declarat că au discutat despre o cooperare mai strânsă cu NATO
MOSCOVA, 14 nov - Sputnik. Comandantul forțelor comune ale Forțelor Armate Ucrainene, Serghei Naev, la o întâlnire cu reprezentanții Comandamentului Comun al Forțelor Armate NATO la Brunssum, a discutat despre o interacțiune mai profundă dintre Kiev și alianță, a anunat serviciul de presă al forțelor comune ale Ucrainei .
"Nayev a vizitat Comandamentul Comun al Forțelor Armate ale NATO Brunssum. În timpul negocierilor, generalul locotenent a remarcat că comanda forțelor comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei a fost creat ca urmare a transformării Forțelor Armate ale Ucrainei în conformitate cu regulile, principiile și standardele NATO, au dobândit capacități operaționale prin învățarea și implementarea activă a procedurilor de alianță în activitățile lor zilnice”, se arată într-un mesaj publicat pe canalul Telegram al forțelor comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
Se menționează faptul că scopul vizitei lui Naev a fost de a obține o înțelegere reciprocă mai profundă cu alianța, precum și de a îmbunătăți interoperabilitatea dintre NATO și Ucraina . Potrivit serviciului de presă, Naev le-a povestit colegilor săi străini despre experiența Forțelor Armate ale Ucrainei în probleme de securitate în planificarea și desfășurarea operațiunilor, iar în timpul negocierilor părțile au discutat „capacitatea Comandamentului Comun al Forțelor Armate NATO de a acționa ca un sediu de operațiuni desfășurat.”
„Pentru noi, aceasta este o oportunitate de a câștiga experiență relevantă de la cei care luptă direct într-un război modern”, transmite serviciul de presă, citându-l pe comandantul Comandamentului Comun NATO, generalul Guglielmo Luigi Miglietta.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a declarat că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, „inclusiv nu numai furnizarea de arme, ci și pregătirea personalului... pe teritoriul Marii Britanii , Germaniei , Italiei și altor țări. ”
Fluxul de știri
0