Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina vinovată în sabotarea Nord Stream

© Photo : Danish DefenceМесто утечки на газопроводе "Северный поток 2". Архивное фото
Место утечки на газопроводе Северный поток 2. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începe să se facă lumină în ceea ce privește sabotarea Nord Stream. O investigație comună de presă, germano- americană a descoperit vinovatul pentru sabotarea Nord Stream. Este vorba de o acțiune de sabotare coordonată de ucraineni.
BUCUREȘTI, 13 noi -Sputnik. Ancheta jurnalistică a celor de la Washington Post și Der Spiegel, identifică pe comandantul care ar fi coordonat distrugerea gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2.
Potrivit investigației jurnalistice, ar fi vorba de un ofiţer militar ucrainean, Roman Cervinski, colonel decorat în armata regimului de la Kiev, activ în cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale.
Informația a fost obținută de jurnaliști după ce au discutat cu mai multe persoane familiare. Rolul ofițerului ucrainean ar fi fost mai degrabă de ghestionare a logisticii de sprijin pentru echipa de 6 sabotori.
American flag - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Internațional
Washington Post: SUA ar putea pierde poziții pe scena mondială
Sabotarea conductelor Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 din 26 septembrie 2022 a tăiat o rută importantă pentru exporturile de gaze ruseşti către Uniunea Europeană, consolidând dependența UE de gazele din SUA, şi a sporit şi mai mult tensiunile după invazia Moscovei în Ucraina la sfârşitul lunii februarie a aceluiaşi an.
Fluxul de știri
0