Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Războiul din Gaza cu victime la Londra

© AFP 2024 / DANIEL LEALSuella Braverman
Suella Braverman - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Abonare
Războiul din Palestina bagă Marea Britanie în criză politică. Ministrul de interne britanic, Suella Braverman a fost demisă după ce și-a criticat propriul guvern.
BUCUREȘTI, 13 noi -Sputnik. Ministrul de interne britanic Suella Braverman a fost demisă de premierul Rishi Sunak, anunță Sky News. Săptămâna trecută, aceasta a scris un articol în The Times în care a criticat modul în care Poliția Metropolitană a gestionat un controversat marș pro-palestinian cu ocazia Zilei Armistițiului. Alături de Braverman au mai fost demiși și alți membri ai cabinetului Sunak.
Primul ministru a fost presat să acționeze după ce Braverman a fost acuzată că a subminat independența operațională a poliției și încrederea publicului în aceasta. Criticii – atât din partea partidelor de opoziție, cât și din partea colegilor parlamentari conservatori – au calificat comentariile lui Braverman drept „ofensatoare” și „incendiare”.
Într-un articol pentru The Times, Suella Braverman a acuzat poliția că „face favoritisme” în ceea ce privește modul în care gestionează protestele controversate, arătând o atitudine mai îngăduitoare față de protestatarii de stânga decât față de cei de dreapta.
Fluxul de știri
0