Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pericolele integrării Ucrainei în UE

© AP Photo / Virginia MayoSteaguri ale Ucrainei și ale UE în clădirea Parlamentului European din Boussel
Steaguri ale Ucrainei și ale UE în clădirea Parlamentului European din Boussel - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Steaguri ale Ucrainei și ale UE în clădirea Parlamentului European din Boussel. Foto de arhivă
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Intrarea Ucrainei în UE va omorî agricultura celorlalte state, iar România, Polonia și Franța vor fi afectate
Bruxelles, 13 noi – Sputnik. Fermierii europeni se tem ca Ucraina să intre în UE din cauza amenințării concurenței pe piața agricolă, scrie ziarul francez L’Opinion.
Țările europene vor trebui să restabilească agricultura Ucrainei după conflict, care nu numai că va necesita investiții financiare mari, ci va crește și producția de produse ucrainene, forțând fermierii europeni să reducă producția cu 20 la sută, scrie publicația.
„Va apărea o Europă agricolă cu două viteze, în care jucătorii istorici vor rămâne inactivi, iar Ucraina va arunca în aer contoare de producție. Centrul de greutate al agriculturii se va muta radical spre est”, se spune în publicație.
„Ucraina are 44 de milioane de hectare de teren agricol. De două ori și jumătate mai mult decât în ​​Franța, care are cea mai mare suprafață agricolă din Europa. De trei ori mai mult decât în ​​Polonia”, amintește publicația.
Fluxul de știri
0