România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Pași spre cetățenia digitală

© Pixabay / TheDigitalWayХакер
Хакер - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Abonare
Uniunea Europeană vrea intensificarea programului de digitalizare a societății din statele membre. Un plan de 7 ani a fost stabilit de către Comisia Europeană.
BUCUREȘTI, 13 noi -Sputnik. Transformarea digitală devine una dintre prioritățile UE, iar obiectivele pentru următorii 7 ani au fost prezentate în programul „Deceniul digital al Europei”, propus de Comisia Europeană și agreat de Parlamentul European dar și de Consiliul Europei.
Documentul prevede, printre altele, ca până în 2030, toți cetățenii din UE să aibă acces la identificare electronică și cel puțin 80% din populație să aibă competențe digitale, iar serviciile publice-cheie să fie 100% digitale.
Regulamentul revizuit constituie o schimbare clară de paradigmă pentru identitatea digitală în Europa și urmărește accesul universal al persoanelor și al întreprinderilor la identificarea și autentificarea electronică, a informat, printr-un comunicat de presă, Consiliul Europei.
nucléaire  - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2023
România
România, cobai al noii tehnologii americane la care SUA a renunţat
În temeiul noii legi, statele membre vor oferi cetățenilor și întreprinderilor portofele digitale, care le vor putea conecta identitățile digitale naționale cu dovada altor atribute personale, de exemplu, permis de conducere, diplome, cont bancar.
Lucrările tehnice vor continua să completeze textul juridic în conformitate cu acordul provizoriu dintre Parlamentul European și Consiliul Europei. Când va fi finalizat, textul va fi transmis reprezentanților statelor membre (Coreperului) în vederea aprobării. După revizuirea de către experții juriști-lingviști, regulamentul revizuit va trebui apoi să fie adoptat în mod formal de către Parlament și Consiliu înainte de a putea fi publicat în Jurnalul Oficial al UE și de a intra în vigoare.
Fluxul de știri
0