Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Studiu: Rușii au început să mănânce mai multe dulciuri

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2023
Abonare
„Kontur.Market”: rușii au început să mănânce mai multe dulciuri în trimestrul trei
MOSCOVA, 12 nov - Sutnik. În al treilea trimestru, rușii au început să mănânce mai multe dulciuri decât în ​​urmă cu un an, potrivit unui studiu al serviciului Kontur.Market, aflat la dispoziția RIA Novosti.
Analiștii de servicii au evaluat vânzările de ciocolată, batoane dulci și bomboane în peste 65.000 de puncte de vânzare cu amănuntul din Federația Rusă pe baza rezultatelor trimestrului al treilea din 2023, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. „Rușii au început să mănânce mai multe dulciuri; față de anul trecut, cererea de dulciuri a crescut în toate cele trei categorii de mărfuri”, susțin experții.
De exemplu, batoanele au început să fie achiziționate cu 25% mai des decât în ​​al treilea trimestru în urmă cu un an, ciocolata - cu 14% mai des, dinamică mai modestă - pentru dulciuri, plus 3%. În același timp, în medie, batoanele de bomboane chiar au scăzut - cu 13%, la 36 de ruble, prețul ciocolatei a crescut cu doar 1%, la 73 de ruble, iar dulciurile au costat 144 de ruble, la fel ca un an mai devreme."
"Motivul scăderii prețurilor la batoane poate fi înlocuirea importurilor - de exemplu, "Miracolul obișnuit" este în medie mai ieftin decât Twix. Reducerea dimensiunilor ar putea juca, de asemenea, un rol - reducerea dimensiunii ambalajului sau a gramelor de produs. Cel mai probabil , scăderea prețurilor la baruri a fost motivul creșterii cererii pentru acestea”, a comentat analistul Daria Zhigalina.
Ea a mai menționat că atât în ​​2022, cât și în 2023, septembrie rămâne luna de vârf pentru vânzări în al treilea trimestru - cel mai probabil, acest lucru se datorează Zilei Cunoașterii, când ciocolata și alte dulciuri sunt cumpărate ca cadouri. În consecință, vânzările de batoane de bomboane în septembrie au crescut cu 37% față de an, ciocolata cu 32% și bomboane cu 3%.
Fluxul de știri
0