Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ratingul de credit al SUA, retrogradat de la stabil la negativ

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2023
Abonare
Moody's şi-a redus perspectiva privind ratingul de credit al SUA de la ”stabilă” la ”negativă”. Au fost invocate deficite bugetare mari și o scădere a accesibilității datoriilor. Pericolul pentru SUA.
BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. Măsura vine după o reducere a ratingului suveran de către o altă agenţie de rating, Fitch, în acest an, care a avut loc după luni de blocaj politic în jurul plafonului datoriei SUA.
Pentru investitori, cheltuielile federale şi polarizarea politică au reprezentat o preocupare din ce în ce mai mare, contribuind la o vânzare care a dus preţurile obligaţiunilor guvernamentale americane la cele mai scăzute niveluri din ultimii 16 ani.
De asemenea, agenţia de rating a declarat într-un comunicat că ”polarizarea politică continuă” în Congres creşte riscul ca parlamentarii să nu poată ajunge la un consens asupra unui plan fiscal pentru a încetini scăderea accesibilităţii datoriilor”.
”Orice tip de răspuns politic semnificativ pe care l-am putea vedea legat de această putere fiscală în scădere probabil că nu se va întâmpla până în 2025, din cauza realităţii calendarului politic de anul viitor”, a declarat într-un interviu William Foster, vicepreşedinte senior la Moody's.
Moody's este ultima dintre cele trei mari agenţii de rating care a menţinut un rating de top pentru guvernul SUA. Fitch şi-a schimbat ratingul de la triplu-A la AA+ în august, alăturându-se S&P care are un rating AA+ din 2011.
Deşi şi-a schimbat perspectiva, indicând că este posibilă o retrogradare pe termen mediu, Moody's şi-a afirmat ratingurile pe termen lung şi senior negarantate la „Aaa”, invocând creditele şi punctele forte economice din SUA.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că schimbarea este ”încă o consecinţă a extremismului şi a disfuncţiei republicane din Congres”.
Fluxul de știri
0