Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa americană: Coordonatorul exploziei Nord Stream a fost un colonel ucrainean

© Sputnik / Sergey GuneevТрубы для газопровода Nord Stream 2 в цехе "ЭТЕРНО" ПАО "Челябинского трубопрокатного завода
Трубы для газопровода Nord Stream 2 в цехе ЭТЕРНО ПАО Челябинского трубопрокатного завода - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2023
Abonare
Un fost comandant al uneia dintre forțele de operațiuni speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), a fost coordonatorul care a organizat explozia gazoductului Nord Stream 1 și Nord Stream 2
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Ziarul The Washington Post l-a numit pe colonelul ucrainean Roman Cervinski coordonator al atacului asupra Nord Streams.
Publicația susține că colonelul are legături cu serviciile de informații ucrainene, ceea ce este o dovadă a implicării conducerii țării în distrugerea gazoductului.
Potrivit ziarului, Cervinski, în vârstă de 48 de ani, i-a raportat lui Zalujnîi despre cele întreprinse de el. Responsabilitățile sale au inclus gestionarea logisticii și coordonarea acțiunilor altor membri ai grupului care au aruncat în aer Nord Stream.
Anterior, colonelul a fost arestat de ucraineni în urma recrutării eșuate a unui pilot rus și a unei încercări eșuate de a deturna o aeronavă a Forțelor Aerospațiale Ruse, ceea ce a provocat răspunsul rușilor care un efectuat un atac cu rachetă asupra aerodromul ucrainean Kanatovo din regiunea Kirovograd.
Fluxul de știri
0