Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OMS spune că a pierdut contactul cu coordonatorii Spitalului Al-Shifa din Gaza

© AP Photo / Ohad ZwigenbergИзраильские пожарные тушат пожар на месте попадания ракеты, выпущенной из сектора Газа
Израильские пожарные тушат пожар на месте попадания ракеты, выпущенной из сектора Газа - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2023
Abonare
Șeful OMS a anunțat pierderea comunicării cu coordonatorii spitalului Al-Shifa din Gaza
CHIȘINĂU, 12 nov Sputnic. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că OMS a pierdut contactul cu coordonatorii săi de la spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza, pe fondul luptelor din apropierea unității medicale."
„OMS a pierdut contactul cu coordonatorii săi de la Spitalul Al-Shifa din Gaza pe fondul... rapoartelor despre atacuri repetate asupra spitalului”, a spus Ghebreyesus într-o postare pe rețelele de socializare X.
De asemenea, șeful OMS a subliniat că organizația este serios îngrijorată de siguranța lucrătorilor medicali și a pacienților și, de asemenea, solicită evacuarea imediată a acestora.
Anterior, colonelul Moshe Tetro, ale cărui cuvinte au fost difuzate de biroul Coordonatorului Activităților Guvernamentale în Teritoriile Palestiniene (COGAT), care acționează în subordinea Ministerului Apărării, a declarat că armata israeliană nu a înconjurat sau bombardat spitalul Al-Shifa în Fâșia Gaza, dar se lupta cu luptători ai mișcării palestiniene Hamas lângă ea. El a mai menționat că partea de est a spitalului rămâne deschisă. Oricine dorește să părăsească clădirea o poate face.
Fluxul de știri
0