România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Geoană vrea mai mulți bani pentru apărare și securitate națională

© Sputnik / Rodion ProcaMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2023
Abonare
Secretarul general adjunct al NATO a declarat că România trebuie să reinvestească în domeniul apărării şi securităţii naţionale. În fapt, Geoană nu face decât să pregătească terenul pentru ca România să mai strângă cureaua și să bage bani în NATO.
BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. Deși nu se știe cine și de ce ar ataca România, secretarul general al NATO, Mircea Geoană, este de altă părere. El vede riscuri care abundă din toate direcțiile și, prin urmare, susține că România trebuie să reinvestească în domeniul apărării și securității naționale.
În fapt, logica lui e simplă: creează un dușman și apoi cere bani pentru apărare. Este fix ce fac Statele Unite ale Americii.
Mai mult decât atât, în SUA – dar și în alte părți – există practica de inventare a unui dușman pentru a acoperi o problemă gravă internă.
Revenind la Mircea Geoană, acesta a precizat că România, în particular, şi multe alte ţări NATO din Europa, nu doar din această regiune, dar şi din Europa, au fost decenii lungi de subinvestiţie în Apărare.
”Şi acum suntem în situaţia să realizăm că războiul este posibil în Europa, că riscurile abundă din foarte multe direcţii şi este momentul să reinvestim în apărare şi securitate naţională. Acest lucru, evident, nu poate recupera pe termen scurt lucruri care nu s-au făcut timp de decenii şi este valabil pentru România, este valabil şi pentru alte ţări aliate, în principal europene”, susține Geoană.
Potrivit acestuia, România trebuie să recupereze deficitele de investiţii din ultimii ani, în domeniul apărării şi securităţii naţionale, dar trebuie să o facă inteligent, investind şi în oameni.

Geoană a adăugat că începe şi un nou ciclu de planificare militară în NATO.
”Sper ca şi România să recupereze aceste deficite de investiţii din ultimii ani, să o facă inteligent, investind şi în oameni", a mai spus Mircea Geoană.
Fluxul de știri
0