Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Legea minorităților din Ucraina, criticată la nivel european

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2023
Abonare
Uniunea Federală a Naționalitătilor Europene: Noua lege ucraineană privind minorităţile nu oferă soluţii adecvate pentru solicitările minorităţilor naţionale
BUCUREȘTI, 11 noi – Sputnik. Noua lege ucraineană privind minorităţile nu oferă soluţii adecvate pentru solicitările minorităţilor naţionale, mai mult, în unele cazuri amendamentele creează şi mai multă confuzie – a transmis, joi, Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene (FUEN).
Organizaţia umbrelă a minorităţilor etnice, lingvistice şi naţionale din Europa, care are peste 100 de organizaţii membre, a reacţionat la anunţul făcut miercuri de Comisia Europeană (CE), care a propus deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova.
În comunicat, FUEN aminteşte că una dintre condiţiile începerii negocierilor de aderare la UE cu Ucraina este adoptarea unei legi privind minorităţile naţionale; parlamentul ucrainean şi Consiliul Suprem au adoptat noua lege privind minorităţile naţionale în decembrie 2022, însă actul legislativ a fost puternic criticat de minorităţile ucrainene, de statele membre ale UE şi de organizaţiile societăţii civile.
Fluxul de știri
0