România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Jandarmeria își ia drone de supraveghere

© Sputnik / Miroslav RotariБеспилотный летательный аппарат
Беспилотный летательный аппарат - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Jandarmeria Română consultă piața cu privire la achiziția a zece drone pentru transmiterea de imagini către unul sau mai mulți operatori în cadrul misiunilor specifice instituției, potrivit unei proceduri lansate în sistemul de achiziții publice
BUCUREȘTI, 11 noi – Sputnik. Potrivit anunțului, costul dronelor va fi estimat cu ocazia consultării pieței. Data de fabricatie a echipamentelor nu trebuie să fie anterior datei de livrare cu mai mult de 12 luni. De asemenea, toate echipamentele trebuie să fie noi și livrate cu ultima versiune de soft.
”Aspecte supuse consultării sunt potențiale soluții de natură tehnică, oferte alternative, aspecte legate de strategia de contractare, pentru satisfacerea nevoii autorității contractante oferite de operatorii economici care acționează pe piața de profil, în vederea obținerii celor mai bune informații pentru întocmirea documentațiilor tehnice necesare achiziției produsului supus consultării”, precizează sursa citată.
Jandarmeria mai vrea ca sistemul să transmită în timp real datele la sol, unde să poată fi vizualizate și pe alte echipamente uzuale, cum ar fi computere sau televizoare, dar și să le înregistreze concomitent la bord.
Alte cerințe includ o capacitate de zbor pe vânt puternic de până la o viteză a vântului de minim 10m/s, să aibă o viteză deplasare spre înainte de minim 60 km/h pe orizontală, să poată opera la temperaturi între -20°C si + 50°C, iar plafonul minim de zbor să fie la 2.800 m deasupra nivelului mării.
De asemenea, Jandarmeria cere ca restricțiile de zbor introduse de fabricant să poată fi înlăturate la cererea sa. Una dintre drone trebuie să aibă camere de luat vederi în sistemul de culori RGB, iar o alta să fie termică.
Odată cu dronele, instituția vrea să achiziționeze și câte un sistem de montare a echipamentelor pentru misiune (payload), unul de comandă si control al dronei și un sistem de comandă și control integrat al camerelor de pe drone.
Companiile interesate pot trimite oferte și recomandări despre drone până la data de 18 decembrie.
Fluxul de știri
0