România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Analist: plata facturilor la timp, misiune ”imposibilă” pentru mulți români

© Pexels / Oleksandr PidvalnyiFacturi
Facturi - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2023
Abonare
Adrian Negrescu spune că românii ar trebui să fie mai economi și să strângă bani pentru plata facturilor de la iarnă, fiindcă, dacă vor fi 2-3 luni de iarnă cu frig, cu temperaturi cu minus, s-ar putea ca facturile s-o ia razna.
BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik. Analistul economic Adrian Negrescu vine cu previziuni sumbre pentru următoarea perioadă a anului.
Expertul susține că, pentru o parte dintre români, va fi greu să achite facturile care vor sosi.
”Va fi greu, o misiune aproape imposibilă pentru mulți dintre români să-și plătească facturile la timp, în condițiile în care cele mai multe cheltuieli ale românilor în momentul de față sunt pe produsele alimentare. Abia reușim să ne asigurăm masa de zi cu zi, în condițiile în care sunt peste 3 milioane de români care câștigă undeva la nivel de 2000 de lei”, spune Negrescu.
El a explicat că românii vor amâna facturile de la o lună la alta și a avertizat că facturile la energie, la gaze, telefonia mobilă, ratele bancare, toate acestea sunt titluri executorii, adică românii se pot trezi executați silit, fără drept de proces în cazul în care nu pot să își plătească facturile.
În acest sens, specialistul i-a sfătuit pe români să pună banii la saltea, să uite de febra Black Friday și să strângă bani pentru cheltuielile de la iarna, pentru că dacă anul trecut am avut o iarnă cât de cât blândă, asta nu înseamnă că acum va fi la fel.
”Dacă prindem 2-3 luni de iarnă cu frig, cu temperaturi cu minus, s-ar putea ca facturile noastre s-o ia razna, iar cheltuielile familiei să fie afectate", a explicat Adrian Negrescu, analist economic, la DCNews.
Fluxul de știri
0